Woonhuis JA, Leeuwarden

Het bijzondere van deze woning is gelegen in meerdere aspecten. Een heel mooie locatie dichtbij Leeuwarden met een duidelijk ander beeldambitieplan dan traditioneel. Wonen op de grens van land en water, nabij een ruime waterwijk. De woning is opgebouwd uit twee rechthoekige volumes die uit elkaar zijn geschoven. De woning is gecentreerd rond een patio die zich richt naar het open water. Twee rechthoekige volumes zijn uit elkaar geschoven en zijn uitgevoerd in contrasterend gevelmateriaal; een volume van donkere baksteen die gedragen wordt door een gekleurd lichtgroen glazen volume.

De indeling is gecentreerd rond een in het volume uitgesneden patio die zich richt naar het open water. De ouders hebben alle woonvertrekken op de begane grond. Voor de kinderen is een eigen woonverdieping gerealiseerd met slaapkamers, badkamer en een huiskamer. De studeerruimte vormt een entresolvloer in de zithoek, aansluitend op de overloop en het dakterras. Separaat of met elkaar wonen.  Bijzonder is dat deze woning de 350e gerealiseerde woning is in 2009 in de gemeente Leeuwarden.

opdrachtgever:

Particulier


locatie:

Leeuwarden


programma:

wonen


bvo:

233 m2


status:

opgeleverd december 2009