Kindcentrum

In het ruimtelijk concept wordt het park door middel van zichtlijnen door het gebouw geleidt. Ook in de inrichting van de kavel is een duidelijke relatie gelegd tussen parkgebied en de ruimte naar het dorpshuis d.m.v. doorgaande lijnen in hagen, bestrating en plantvakken. De kopse gevels zijn voorzien van een begroeiing van de plant wilde wingert, vanwege de mooie verkleuring van deze plantsoort in de herfst.

Op de doorgaande lijnen van het gebouw wordt aan een schildering van bladeren gedacht om symbolisch het groen door het gebouw te laten lopen. Het gebouw is een verblijfsplek voor kinderen. Door zowel in het gebouw als op het terrein veel natuur te integreren wordt het naast een prettige verblijfsplek een leergebouw voor de kinderen.

opdrachtgever:

Gemeente Nederlek


locatie:

Lekkerkerk


programma:

onderwijs / creche


bvo:

1.003 m2


status:

opgeleverd december 2011