Sneek, woningbouw Boppeslach

De rijwoningen zijn zeer compact ontworpen waardoor veel ruimte op de kavel overblijft om te genieten van tuin en water. Daarmee ontstaat een ruime opzet van de woonwijk, welke in schaal voortborduurd op de bestaande woonwijk. Variatie in het straatbeeld is zorgvuldig aangebracht door een afwisseling van en zadel- en lessenaarsdaken, wat op slimme wijze inspeelt op de gevraagde stedenbouw-kundige accenten en vervult de wens voor extra woonruimte. Water en land grijpen in elkaar, wat het wonen aan de tuin bijzonder aantrekkelijk maakt. De waterwoningen langs de rand ronden de woonwijk af en fungeren als geluidsscherm voor de woonwijk erachter. De technische eisen die hieraan gesteld zijn op een inspirerende manier ingezet om de woningen richting de A7 van een beeldbepalende gevel met een nautisch karakter te voorzien, wat geleidt heeft tot een stevige en prettige 
gevelwand langs het water en de rondweg passend bij de gemeentelijk ambitie.

lees meer
Groningen, studentenhuisvesting

In opdracht van woningcorporatie Nijestee zijn op het voormalig Bodenterrein in de stad Groningen 345 woonstudio's gerealiseerd. Deze permanente huisvesting bestaat uit 5 woonblokken met elk 3 bouwlagen. Ieder woonblok is opgebouwd uit 69 geprefabriceerde studio's. Elke woonstudio’s hebben een grootte van 28m². De woonstudio's zijn opgebouwd uit duurzame materialen waardoor ze gekenmerkt worden met een zeer hoge isolatiewaarde. Elk woonblok is voorzien van een unieke kleur waarin een aantal basiselementen zijn uitgevoerd. De kopgevels van ieder woonblok zijn verfraaid met een kunstwerk. In dit kunstwerk is een afbeelding verwerkt, welke verwijst naar de historie van het Bodenterrein.

lees meer
Leeuwarden, woonhuis S18 Blitsaerd

Het bijzondere van deze woning is gelegen in meerdere aspecten. Een heel mooie locatie dichtbij Leeuwarden met een duidelijk ander beeldambitieplan dan traditioneel. Wonen op de grens van land en water, nabij een ruime waterwijk. De woning is opgebouwd uit twee rechthoekige volumes die uit elkaar zijn geschoven. De woning is gecentreerd rond een patio die zich richt naar het open water. Twee rechthoekige volumes zijn uit elkaar geschoven en zijn uitgevoerd in contrasterend gevelmateriaal; een volume van donkere baksteen die gedragen wordt door een gekleurd lichtgroen glazen volume.
 

lees meer
Rosmalen, nieuwbouw Hofgebouw

In het Hofgebouw staat het leven met de seizoenen centraal; 'Cycle of seasons'. Daarnaast is een gevoel van gezamenlijkheid voor de bewoners uitgangspunt bij het ontwerp. Het gebouw heeft een centrale hof met een boom in het midden waardoor de seizoenen sterk voelbaar zijn. Aan deze hof ligt een gemeenschappelijke ruimte. De galerijen en buitenruimten zijn van hout en voeren als een doorlopende route door en langs de twee gebouwen.

lees meer
Veendam, nieuwbouw woningen 'De Dag'

Voor 'De Dag' in Veendam zijn 34 woningen ontworpen binnen het thema 'socializing'. De woningen zijn gelegen aan een royale openbare binnentuin. De binnentuin fungeert als sociale ontmoetingsplaats voor de bewoners, maar ook voor de directe omgeving. De 14 gezinswoningen hebben een traditionele hoofdvorm met een sterke ritmiek. Hierdoor is de individuele woning goed te herkennen binnen het totaal. De 20 woningen zijn ondergebracht in een langwerpig blok en kennen een bijzondere plattegrond.

lees meer
Drachten, gastenverblijf

Op een driehoekige kavel in Drachten, ligt een kleine plas welke enerzijds omringd wordt door bomen en anderzijds door een heuvel. Hierdoor is een prettige omsloten plek ontstaan in een weids landschap.Op de rand van deze plek is een zeer eenvoudig verblijf bedacht. Het bouwwerkje prikt op subtiele wijze door de bomen waardoor het zich als gast opstelt ten opzichte van deze bijzondere plek. Het verblijf kenmerkt zich door eenvoud. Zowel in zijn uitstraling, functioneren, constructie als uitvoering.

lees meer
Bedum, nieuwbouw woningen

In de uitbreidingswijk Ter Laan 4 van het Noord Groningse dorp Bedum zijn 28 woningen ontworpen in 4 typen. De wijk is onderverdeeld in vijf verschillende buurtjes die stuk voor stuk worden gekenmerkt door een eigen sfeer. Ter Laan 4 tekent zich tevens door de vele groenstroken en waterpartijen. De gekozen architectuur voor de woningen is geinspireerd op de de baksteentraditie van het noorden.  

lees meer
Houten, restauratie en herbouw boerderij 'de Poel'

Boerderij de Poel is het type dwarshuisboerderij met een rieten wolfdak. Een voorganger van deze boerderij komt voor op tekeningen uit 1640. Haar huidige vorm kreeg de boerderij in 1880 toen voor het bestaande achterhuis een nieuw voorhuis werd opgetrokken. De boerderij heeft status als gemeentelijk monument. Onze opdracht bestond uit het realiseren van een wooneenheid in het achterhuis en een wooneenheid in het voorhuis. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden bleek met name het achterhuis in slechte staat. Grote delen moesten worden gesloopt om vervolgens in oorspronkelijke staat te worden herbouwd. Bij de realisatie van het voorhuis is de bestaande gebouwstructuur zoveel mogelijk gehandhaafd.


 

lees meer
Drachten, woningen Dobbehof

De architectuur van deze woningen is geïnspireerd door de Engelse 'Tudor' stijl. Deze stijlvolle architectuur stamt uit de zestiende-eeuwse Engelse koningskringen. De wit/zwarte gevels in combinatie met robuust metselwerk springen direct in het oog. Kenmerkend zijn verder de steile daken met dwarskappen, grote schoorstenen en smalle, hoge ramen.

 

lees meer
Sexbierum, nieuwbouw woonhuis

De woning is gesitueerd op de grens tussen water en land en ligt in een zeer open landschap. Het is een complex waarin herinneringen en restanten uit het verleden opgesloten lijken te liggen. Het roept associaties op met een klooster. De woning bestaat uit een samengesteld stenen hoofdvolume. Hieraan zijn andere elementen toegevoegd, te weten een kas aan de zuidgevel, een erkerachtige uitbouw aan de noordgevel, een half overdekte buitenruimte aan de westgevel en een stenen uitkraging aan de oostgevel.

 

lees meer
Drachten, woonhuis Drachtstervaart

De woning bestaat uit twee volumes met een lessenaarsdak welke in elkaar zijn geschoven. Centraal ligt in de woning de hal met een hoogte van tweeënhalve verdiepingen. Door deze ruimte loopt een “brug” welke de beide delen koppelt. De plattegrond is heel open gehouden waarbij de diverse functies in elkaar overlopen. Het woongedeelte is d.m.v. een tweezijdige haardpartij opgedeeld in wonen en eten. Hier bevindt zich een insteekverdieping welke d.m.v. een spiltrap vanuit de woonkamer bereikbaar is.

lees meer
Winsum (Gn), woonhuis

De taps toelopende kavel, de rooilijn aan de noord- en westzijde en de wens van een diepe tuin op het zuiden waren aanleiding om het volume voor op het terrein te plaatsen en in 3 bouwlagen te bouwen. De potentie van de plek wordt zo ten volle benut en is in de woning op diverse manieren te ervaren. Aan de noordzijde heeft de woonkamer een panoramisch uitzicht over het vlakke Groninger land, de woonkeuken is aan de zuidzijde gesitueerd en heeft een sterke relatie met de tuin. De woonkamer is door schuifdeuren te scheiden van de woonkeuken.



 

lees meer
Drachten, woonhuis Drachtstervaart

Het woonhuis refereert in zijn vormgeving aan een modernistische scandinavische beeldtaal. Het woonprogramma is traditioneel van opzet, waarbij de verkeersruimte op de verdieping door zijn grootte en veel lichtinval zorgt voor een prettige klimaat in het hart van de woning. Het wonen is georganiseerd aan de achterzijde van de woning en georieënteerd op de zon en heeft een directe relatie met bevaarbaar water. Gekozen is voor een hoge mate van onderhoudsarme materialen; gevels van verduurzaamd red cedar en dakbedekking van staalplaat.



 

lees meer
Jubbega, MFC 'De Kompenije'

Het ontwerp voor het nieuwe multifunctioneel centrum “De Kompenije” te Jubbega is een complexe verzameling van functies rondom en aansluitend aan de bestaande sporthal. Het biedt onderdak aan twee basisscholen, bestaande sporthal met nieuwe gymzaal, wijksteunpunt, dierenarts, consultatiebureau, fysio, bibliotheek, zorgsteunpunt en zorgwoningen. De nieuwbouw sluit in schaal en vormgebruik aan bij het bestaande gebouw welke ook in vormgeving en materiaalgebruik relatief sober is van opzet. Er is gekozen voor een opzet welke passend is bij de sfeer van het dorp “ doch mar gewoan, dan dochst al gek genôch”.

lees meer