Leeuwarden, woonhuis S18 Blitsaerd

Twee rechthoekige volumes zijn uit elkaar geschoven en zijn uitgevoerd in contrasterend gevelmateriaal; een volume van donkere baksteen die gedragen wordt door een gekleurd lichtgroen glazen volume. De indeling is gecentreerd rond een in het volume uitgesneden patio die zich richt naar het open water. De ouders hebben alle woonvertrekken op de begane grond. Voor de kinderen is een eigen woonverdieping gerealiseerd met slaapkamers, badkamer en een huiskamer. De studeerruimte vormt een entresolvloer in de zithoek, aansluitend op de overloop en het dakterras. Separaat of met elkaar wonen.  Het bijzondere is, dat deze woning de 350e gerealiseerde woning is in 2009 in de gemeente Leeuwarden.

                                                                                f
otografie: Auke B. van der Weide


naar overzicht