Duiven, sporthal 'Triominos'

Door de benodigde hoogte boven de tribune heeft de nieuwe hal een licht gekromd dak. Hoog aan de zijde van de bestaande sporthallen en laag aan de zijde van het Candea college. Op deze wijze ontstaat in het gevelbeeld een hoogteaccent in het hart van het complex en een goede aansluiting met de school door de lagere gootlijn.  Het overkoepelende gebaar wordt benadrukt doordat de aluminiumkleurige gevelbekleding in één beweging overgaat het dakvlak. In de dakrand van het dakvlak is rondom een strook met zonnepanelen opgenomen die een bijdrage leveren aan de stroombehoefte van het complex. De lineaire verkeersader van het gebouw op de begane grond is herkenbaar door het langgerekte gemetselde volume, die dwars door het gebouw heen prikt. Daglicht in deze gangen wordt verkregen door een willekeurig patroon van vensters met elk een omkadering in een eigen vrolijke kleur. Vanuit het parkeerterrein aan de spoorzijde is de centrale gang ook direct bereikbaar via de neveningang. Van de bestaande sporthal en turnzaal zijn de vervuilde golfplaten verwijderd en vervangen door een aluminium gevelbekleding zodat ook in gevelbeeld een samenhangende compositie van volume en kleur is gerealiseerd. Op de beide kopse gevels van de nieuwe sporthal is het kunstwerk “Your Imprint” aangebracht.


naar overzicht